In memoriam

In memoriam je deo našeg sajta koji je posvećen svim ALS bolesnicima koji su izgubili bitku sa ovom bolešću. Svi mi dobro znamo da su oni bili divni ljudi, izuzetno posvećeni svojim porodicama, poslu koju su obavljali, omiljeni među prijateljima.

Pozivamo članove porodica da pošalju fotografije i da uz to prilože kratak tekst i upoznaju nas o svojim najmilijima koji su bolovali od ALS.

Udruženje za bolesti motoneurona Srbije

PIB 102844291

Klinika za neurologiju, KCS

Dr Subotića 6, 11000 Beograd

 

Statut Udruženja možete preuzeti ovde.

Statut NORBS možete preuzeti ovde.

Nikola Buljević

Ovaj website je posvećen našem dragom prijatelju i neumornom borcu, Nikoli Buljeviću, koji je bolovao od ALS i koji nas je, nažalost, napustio 2019. godine.

Miljenko Mihić

Miljenko Mihić bio je poznati fudbalski trener Srbije, Jugoslavije i Izraela. Rođen je u Mostaru 1933. godine i bio je jako emotivno vezan za ovaj grad, iako je zbog prirode posla boravio u različitim gradovima bivše Jugoslavije. Voleo je da piše pesme i 1998. godine izdata je njegova zbirka pesama „Mostar u snovima“.


Od ALS oboleo je 2004. i preminuo je 2009. godine u Beogradu. Sve vreme bolesti nastavio je da piše pesme, do samog kraja. Imao je veliku podršku svoje porodice, i to supruge Roze i sina Dragana.

Stephen Hawking

Rođen 1942. i živeo u Engleskoj, najveći astrofizičar dvadesetog veka. Bolovao je od mladosti od ALS. Preminuo je 2018. godine.