Važne informacije vezane za Corona virus

Dragi naši prijatelji,

 

Na kraju ove izuzetno teške godine za sve nas, zbog pandemije Corona virusom, molimo Vas da i dalje istrajete, ne samo u borbi sa svojom bolešću, nego i sa Covidom !

 

U toku ove godine izgubili smo značajno više ALS pacijenata, ne samo zbog toka bolesti, nemogućnosti da dođu do svojih lekara, već i zbog toga što su imali infekciju Covidom.

 

Pošto spadate u vrlo rizičnu grupu, molimo Vas da se odmah na početku sledeće godine prijavite za vakcinaciju i da je kada se stvore uslovi, među prvima, dobijete vakcinu!

 

Nemojte biti u dilemi koju vakcinu odabrati. Sada nam je najvažnije da se zaštite!

 

Ukoliko je potrebna bilo kakva pismena odluka, pomoći ćermo Vam !

 

Nažalost, i dalje su obustavljeni su kontrolni neurološki pregledi, prijemi na Klinike za neurologiju svih Kliničkih Centara u Srbiji. Mogu se primati samo hitni, ugroženi pacijenti.

 

U međuvremenu ukoliko imate pogoršanje funkcije disanja u smislu gušenja, nakupljanja sekreta probajte da kontaktirate sa Vašim ordrinirajućem lekarom u regionalnom Domu zdravlja,koji treba da Vas uputi specijalisti za plućne bolesti, ili se direktno njima obratite. Insistirajte da Vas pregledaju, urade rentgen pluća, po potrebi gasne analize, daju terapiju. Ukoliko imate povišenu temperature, neophodno je da se javite što ranije u Covid ambulante u regionalnim MC ili Domovima zdravlja koji treba da Vam osim ove dijagnostike urade i testove na COVID. Ako je hitno da se morate lečiti zbog Covida ili da Vam treba podrška disanja, moraju da Vas pošalju kao hitne pacijente u najbliže veće Kliničke Centre u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu ili Klinici za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

 

Za sve potrebne konsultacije, pomoć, imate email , pošaljite poruku Prof. dr Zorici Stević koja će Vam blagovremeno odgovoriti.

Želimo Vama i Vašim porodicama bolje zdravlje i više radosti i sreće u Novoj 2021. godini.

 

Provedite lepo Novogodišnje i Božićne praznike, u krugu porodica.

 

Udruženje za bolesti motoneurona Srbije

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x